De Watertoren en Brandweerkazerne zijn de iconen van De Buitenplaats. Beiden komen binnenkort weer tot leven met nieuwe functies.

Hotspot Brandweerkazerne

De Brandweerkazerne wordt de nieuwe hotspot in Vlaardingen voor ondernemers en bezoekers. Het blijft daarmee een belangrijk icoon voor De Buitenplaats. Na diverse gesprekken met ondernemers is het plan voor Hotspot Brandweerkazerne in maart 2017 voorgelegd aan de gemeente Vlaardingen. Na een positief gesprek worden deze plannen nu verder uitgewerkt. Hiermee zal de Hotspot Brandweerkazerne bijdragen aan de kwaliteit en sfeer van De Buitenplaats Van Ruytenburch.

De Watertoren

De 39 meter hoge Watertoren in Vlaardingen is gebouwd in 1955. De toren is al meer dan 20 jaar buiten gebruik, maar dit jaar wordt De Watertoren van Vlaardingen weer heropend! Zomer 2017 is het restaurant op de begane grond en het buitenterras gereed. Na de zomer worden de appartementen van het Bed & Breakfast opgeleverd. Rond die tijd zal ook het voormalige waterreservoir in gebruik worden genomen als galerie. De Watertoren blijft een zichtbaar belangrijk icoon voor De Buitenplaats Van Ruytenburch. Het erfgoed maakt de beleving uniek voor Vlaardingen en omgeving!