Op De Buitenplaats geven bewoners zelf vorm aan hun woondroom. In 2013 sloten de gemeente Vlaardingen en Heijmans het ‘Akkoord van Ruytenburch’. Met dit akkoord spraken zij af dat Heijmans samen met toekomstige bewoners een buurt te ontwikkelen die een verrijking is voor Vlaardingen. In het najaar van 2014 werden het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan definitief vastgesteld. De Buitenplaats wordt een kwalitatief hoogwaardige woonwijk waarin bewoners hun woonwensen in vervulling kunnen laten gaan.

Ontwikkelmogelijkheden

Uit de woonworkshops kwam de wens naar voren om zoveel mogelijk woningtypes te mixen zodat een gevarieerde en sterke wijk zou ontstaan. De wensen van de huidige bewoners zijn doorgevoerd in de ontwerpen, maar voor de toekomstige bewoners van fase 7 & fase 9 is er nog te kiezen! Kijk voor de mogelijkheden in de keuzelijst die onderdeel is van de verkoopinformatie. We horen graag waar de voorkeur naar uit gaat, zodat we samen vorm kunnen geven aan jouw woonwensen.

Zaaien en oogsten

De Buitenplaats wordt stapsgewijs ontwikkeld. De snelheid van ontwikkelen en bouwen is mede bepaald door de vraag. Er zijn al heel wat woningen opgeleverd. De bouw is nog steeds in volle gang en de laatste twee deelplannen van het project zijn inmiddels in de verkoop. Voor die woningen valt er nog volop te kiezen. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, dan kun je je hier als geïnteresseerde inschrijven.

Heb je vragen of speciale wensen? Deel ze met ons, wij zetten ons maximaal in om jouw goede leven op De Buitenplaats mogelijk te maken!

Planning en proces

In oktober 2014 zijn het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan definitief vastgesteld. De bouw van het eerste deelgebied startte in het 1e kwartaal van 2015 en de eerste sleutels werden begin 2016 overhandigd. Najaar 2016 werd het eerste appartementengebouw opgeleverd en ook de bouw van de appartementen uit fase 9 is sinds eind 2017 in volle gang. De Buitenplaats is inmiddels in de laatste verkoopfase beland met de woningen uit fase 7 en fase 9.

Ontwikkelfasen

Op basis van de wensen van bewoners en de behoeften in de markt wordt De Buitenplaats de komende jaren steeds verder ingevuld. Als een lappendeken ontstaan er samen met nieuwe groepen bewoners nieuwe plannen en ontwerpen. Hierbij vindt goede afstemming plaats met de rest van het gebied.
Uiteindelijk zullen er naar verwachting circa 175 woningen zijn gerealiseerd op de Buitenplaats. Er is een ruime, groene en levendige wijk ontstaan waar bewoners zich heerlijk terug kunnen trekken. Met aantrekkelijk voorzieningen in de iconen van De Buitenplaats Van Ruytenburch. Een parel van Vlaardingen.